Locatie
Online
Datum
18 jan 2022
Tijdstip
14:00
Initiatieven-Featured-Image-Template

Onder leiding van onze vaste gespreksleider Ingeborg Evenblij, senior onderzoeker bij de gemeente Zwolle, vindt de zesde online Climate Campus Connects plaats. Deze staat in het teken van “Elke zoetwaterdruppel maximaal benutten“. 

Droogte Hitte

Programma

  • Eduard van Vliet, oprichter Green Art Solutions, heeft 30 jaar ervaring in het ontwerpen van daktuinen, daklandschappen en tuinen. In de loop der jaren heeft hij deze kennis uitgebreid met groene ontwerpen langs buitengevels en binnenmuren. Water- en luchtzuiverende groene wanden laten zien hoe het anders kan. Eduard zoekt voortdurend naar de meest duurzame oplossingen. Zijn missie is de balans tussen natuur en mens te herstellen. Ook recente onderzoeksresultaten van ‘dertig jaar groendak’ komen aan bod.

Ger Pannekoek, medeoprichter EWB Circular Rain, vertelt over Urban Rainshell, een ondergronds regenwaterbuffering en -zuiveringssysteem op basis van natuurlijk, hernieuwbaar en circulair materiaal. Met de Urban Rainshell vervangt regenwater toepassingen waar nu drinkwater wordt gebruikt. Zoals sproeiwater voor sportvelden of groen, bluswater, proceswater of als speelwater op pleintjes in woonwijken. Nieuwsgierig en van tevoren alvast een kijkje nemen? Bekijk dan deze video

Aanmelden

Aanmelden kan via de groene knop. De link om deel te nemen aan de online sessie ontvang je voorafgaand aan de sessie per mail.

Onze agenda

Bekijk onze agenda

Geen resultaten