Effect
Locatie
Status
Doelgroep
TEGEL-2-Escroom-students-web.jpg

Door spelen, bewustworden van klimaatverandering. Dat gebeurt in de 1e mobiele climate escaperoom. In 2019 bedachten trainees van Waterschap Drents Overijsselse Delta het concept hiervoor. Maar geld om de escaperoom te bouwen ontbrak. In dezelfde periode wilde gemeente Zwolle voor het Europese CATCH-project een serious game ontwikkelen. Dankzij samenwerking binnen Climate Campus en CATCH kon het concept toch worden uitgewerkt. Ook andere Climate Campus-partners werden betrokken.

Een internationaal studententeam van 038Games, de gamestudio van Hogeschool Windesheim en Cibap, hebben de Climate escaperoom ‘Adapt or BTrapped’ gebouwd. In dit ontsnappingsspel draait het om klimaatverandering en hoe de spelers zich daar zo goed mogelijk op kunnen aanpassen. In september wordt het spel (coronaproof) gespeeld door inwoners in twee buurten in de Zwolse wijken Stadshagen en Wipstrik. Daarmee wil Zwolle inwoners op een speelse manier bewustmaken van wat je kunt doen om je woning, straat en buurt zo klimaatbestendig mogelijk te maken. Lees meer over de Escaperoom primeur voor de inwoners van Wipstrik en Stadshagen.

Het verhaal

De deelnemers stappen in de wereld van 2050. De effecten van klimaatverandering bereiken een hoogtepunt. De deelnemers krijgen de opdracht van burgemeester Peter Snijders om naar de ‘Safe-zones’ te ontsnappen. Dat doe je door binnen 20 minuten de puzzels op te lossen in de escaperoom.

Bekijk de video-opdracht van burgemeester Peter Snijders

Climate Escaperoom nieuwsartikelen

Onze initiatieven

Bekijk onze initiatieven