Locatie
Doelgroep
Groene-vrijdag-logo-oranje-3

Eens in de 5 weken organiseren Adriaan Mosterman en Annemiek Wiegman van Team Klimaat Actief! Zwolle de Groene Vrijdag. Zwollenaren laten elkaar zien wat ze concreet gedaan hebben om Zwolle groener en klimaatbestendiger te maken.

De resultaten die elke 5 weken gepresenteerd worden door en met Zwollenaren zijn altijd inspirerend. De ene keer een mooi initiatief van een enkele Zwollenaar die iets moois in zijn huis of tuin heeft gemaakt. De andere keer een buurtinitiatief dat honderden daken groen laat kleuren. Of een school die weer een deel van haar schoolplein op de schop heeft genomen. Voor elk wat wils en daardoor sluiten elke sessie andere mensen aan voor juist die voorbeelden waar zij mee verder willen.

De Groene Vrijdagen (voorheen demosessies genoemd) worden sinds 2019 georganiseerd. In 2022 zijn de Groene Vrijdagen op de onderstaande data, steeds van 16:30 tot 17:30.

Presentaties en data in 2022
Klik op de blauw gemarkeerde data om de recente presentaties van dit jaar te zien (in PDF).

De Groene Vrijdagen zijn heel laagdrempelig. Het kost niets en je kunt komen wanneer het uitkomt. Bijvoorbeeld omdat je het leuk vindt om te zien wat anderen doen. Of omdat je zelf wilt laten zien hoe mooi je tuin of straat is geworden. Omdat je medestanders zoekt voor je initiatief, of wilt leren hoe anderen het hebben aangepakt.

De Groene Vrijdagen worden bezocht door een groeiende groep betrokken inwoners uit Zwolle en omgeving. Ook enthousiaste ambtenaren van gemeente Zwolle, Waterschap Drents Overijsselse Delta en Provincie Overijssel doen mee. Na afloop krijgen de deelnemers de presentaties gemaild. Zo blijf je op de hoogte, ook als het deelnemen even niet uit komt. Vaak zitten er inspirerende en informatieve linkjes in verwerkt naar filmpjes en websites.

Je kunt de Groene Vrijdagen ook volgen op de Facebookpagina en Instagram. De presentatie wordt altijd afgesloten met een korte toelichting op de acties die op de shortlist staan voor de komende 5 weken. Zo weet je of je er volgende keer bij wilt zijn.

Zo doe je mee!

Wil je één keer (of vaker) meedoen? Neem dan contact op met a.wiegman@zwolle.nl. Zij zal je uitnodigen en na afloop de presentatie toezenden.

Oproep

Heb je ook een mooie actie voor de shortlist waar je wel of geen hulp bij nodig hebt. Stuur ons een email! Dan gaan we kijken hoe we je kunnen helpen en met jouw voorbeeld andere Zwollenaren kunnen helpen.

Presentaties

Download hieronder de presentaties van de voorgaande jaren (in PDF):

2021

2020

2019

Onze initiatieven

Bekijk onze initiatieven