Effect
Locatie
Doelgroep
Aanjaagteam-Klimaat-Actief-web2

Wist u dat gemiddeld 60% van een gemeente eigen grond is? Inwoners en bedrijven zijn hier zelf aan zet om hun woning en bedrijfspand aan te passen nu het klimaat zo sterk verandert.

Het Team Klimaat Actief helpt hen daarbij. Adriaan, Annemiek en Ryan geven praktische hulp, ‘groene zetjes’. Ze helpt inwoners, ondernemers en scholen om hun woningen, bedrijfspanden en scholen klimaatbestendig te maken. Ook leggen ze contact met Climate Campus organisaties die kunnen helpen.

Het klimaat verandert sterk, bekijk onderstaande film op YouTube:

Praktische hulp

Het Team Klimaat Actief in Zwolle bestaat uit actieve inwoner Adriaan Mosterman, Ryan Hoekman en Annemiek Wiegman, medewerker gemeente Zwolle. Adriaan benut zijn contacten in de stad om inwoners die willen vergroenen praktisch verder te helpen samen met Annemiek. Zij legt de verbinding met afdelingen binnen de gemeente en met het waterschap, de andere gemeenten, de provincie en andere instanties. Ryan Hoekman richt zich op het onderwijs.

Inwoners blijven eigenaar

Het Team Klimaat Actief gaat in gesprek met initiatiefnemers om te helpen met het concreet maken van een idee voor het vergroenen van woningen en straten. Ze helpen bij de eerste stappen maar nemen het niet van je over, het eigenaarschap blijft bij de initiatiefnemers.

Hoe kom ik in contact?

Ook een idee voor uw buurt, straat, school of bedrijfspand? Neem contact op met Annemiek Wiegman.

Onze initiatieven

Bekijk onze initiatieven